GaasperdamsGroenGas 2020-11-18T11:16:51+00:00

Even voorstellen: GaasperdamsGroenGas: QuickFit!

Maar voor de actuele informatie heeft dit project inmiddels een eigen site: www.gaasperdamsgroengas.nl 

GroenGas, QuickFit: de derde weg naar Aardgasvrij (naast warmtenet en all-electric)? En mogelijk voor alle bewoners van Gaasperdam, huur-koop, arm-rijk? Met 13.000 woningen? Een stevige ambitie…..!! ‘Voorvrouwe Anne’ vertelt in dit 2 minuten filmpje over het tweejarig GroenGasQuickFit project in Gaasperdam (tot 1 jan 2021):

 

Stichting Samen Energie Neutraal is de ontwikkelaar van de QuickFit-aanpak

De aanpak hebben we ‘afgekeken’ van Stichting SEN: Samen Energie Neutraal! 

 

De wijk uit: Bezoek aan Proeftuin Boven Pekela!

Op 3 oktober 2019 gingen we met acht buurtbewoners ‘buurten’ bij Boven Pekela. Gemeente Boven Pekela kreeg in oktober 2018 als ‘Proeftuin Aardgasvrij’ bijna 4 miljoen Euro subsidie van het Ministerie van BZK, voor het aardgasvrij maken van 600 woningen met GroenGasQuickFit (GGQF). GGQF-Boven Pekela is een initiatief van Stichting Samen Energie Neutraal. Wij in Gaasperdam lopen met 13.000 woningen dus in hun kielzog. Een filmpje van het bezoek:

Op excursie naar de proefopstelling van de GroenGasvergister in Heerenveen…

Voor wie meer van lezen houdt: in het Winternummer 2019 van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken een mooi artikeltje verschenen met als kop: “je rijk schijten in de Bijlmer”. Klik hier.

Communicatietool

Wie de samenhang wil snappen tussen de energietransitie, de sociale transitie en de democratische transitie in dit Gaasperdams project: zie het beeld hieronder, of download de leesbare versie hier. Of lees het uitgebreide achtergronddocument. Inmiddels (oktober 2020) hebben we onze ambitie verruimd: naast GroenGas ook aandacht voor warmtenetjes (in eigen beheer) en all-electric; in combinatie met verschillende vormen van isolatie en opwek.

 

Voor oudere – maar nog steeds heel waardevolle –  informatie over de verduurzaming van Gaasperdam (en daar bouwt GroenGas QuickFit op voort!) kunt u verder lezen op www.slimwonengaasperdam.nl