Groene Hub 2020-11-13T08:43:56+00:00

Even voorstellen: Groene Hub!

……Maar voor actuele informatie en de agenda (ook voor nieuwe cursusdata) heeft dit project inmiddels een eigen site: www.groenehub.org!

 

                             

 

 

 

 

 

 

 

Wij zijn sinds 2 december 2019 neergestreken op Holendrechtplein 44, in de voormalige Lotusschool, onderbouw. Onder de veilige hoede van Stichting COCRATOS geven wij op deze plek concreet vorm en inhoud aan een doe- en leergemeenschap voor sociale en duurzame koplopers die samen willen werken aan een gezonde wijk(-economie). Lees er hier meer over. Wij werken daar binnen de context van ‘het grotere verhaal’ van Gaasperdam SLIM naar QuickFit Aardgasvrijen aan hele praktische invullingen, o.a. in de vorm van drie prachtige Donut-Deals:

  • ‘smart window dressing’ (gordijnen laten naaien of isoleren voor een lagere energierekening)
  • inzameling van Groente-Fruit en Etensresten (GF-E) in Zelfbeheer
  • een QuickFix-Brigade: mensen die je helpen om je energierekening omlaag te krijgen door eenvoudige isolerende maatregelen en SLIMME tips en tricks.

Er worden ook cursussen gegeven:

  • de 3-maands cursus ‘LevenLangLeren’
  • de kwartiermakersopleiding, met het beproefde principe van Besmettelijke BUURTkracht 1.0 – 2.0 – 3.0

Eind mei 2020 hadden we ons eerste go-no go moment….. Het werd dus: GO!

 

25 september 2020: Geboren!

 

Op 25 september 2020 is de Cooperatie de Groene Hub geboren – negen maanden na de opening – uit de kraamkamer van Cocratos. Een ware bevalling….Dus vanaf nu kan de doe- en leergemeenschap als Cooperatie zelforganiserend door!

 

 

“Het grote verhaal”

Om de samenhang tussen alle thema’s  van ‘het grote verhaal’ waar we aan werken (energietransitie, sociale transitie, democratische transitie) zichtbaar  te kunnen maken gebruiken we het volgende beeld. Zie onder. In de Groene Hub staat het roze deel dus centraal. Meer lezen over de samenhang? Lees het uitgebreide achtergronddocument.

Feestelijke Openingsbijeenkomst “Groene Hub”

 

 

 

 

26 februari 2020: Feestelijke Afsluiting van “EEN LEVEN LANG LEREN”

Wil je het verslag downloaden van het hele Leven Lang Leren traject? Klick dan hier.

Wil je het verslag downloaden van de Donut Deal ‘Smart Window Dressing’?  Klick dan hier.