OPLEIDING 2018-01-25T19:33:23+00:00

COCREATION@ WORK

Het beste van jezelf delen met anderen. COCRATOS biedt – op  verzoek van derden – in 2018 voor de vierde maal COCREATION@WORK aan. Deze opleiding op post-HBO niveau is korter en concreter dan haar eenjarige postdoctorale voorganger (Cocreatie & Cocreatiewetenchappen in 2004), en daarmee goed behapbaar. Het is bovenal een ontdekkingsreis in Cocreatie, om met elkaar ‘de wereld een beetje mooier te maken’. Met medewerkers van organisaties die op een kruispunt staan, of met ‘losse’ mensen (o.a. ZZP-ers) die op een kruispunt in hun leven en werk staan, het verlangen hebben om (weer) een vernieuwend (duurzaamheids-)idee te verwezenlijken en daar graag extra ‘tools’ bij gebruiken, niet alleen op inhoud, ook op houding en verhoudingen, en daarin ook graag ‘samen oplopen’ met anderen die in hun zoektocht naar zinvol leiderschap kennis willen maken met de wondere wereld van andere ZINgevers. Zie voor meer info de brochure: Cocreation@Work 4e lichting jan-april 2018.

De reis in Cocreatie bouwt voort op een theoretische basis inzake bewustzijnsonderzoek en transitiekunde, met werk van Ken Wilber, Barbara Marx Hubbard, Elisabeth Sahtouris, Otto Scharmer, Peter Levine, Joseph Campbell, Jan Rotmans, Jan Jonker, Manfred van Doorn / Caroliene Wiedenhof en anderen. In de zeven cursusdagen doorlopen we zeven stappen (en daarnaast 5 individuele coachings).

lees meer

Zeven dagen, zeven stappen

1   Consciousness. Bewustzijn betekent bovenal leren in ‘de leegte betreden’.

2   Mind. Wat kan die mind ons in de weg zitten; hoe komen we bij mindfullness?

3   Travelling. Wat klinkt dat toch heerlijk, reizen. Wie kent niet dat oude spelletje: ‘ik ga op reis en ik neem mee’? Wat wij hier gaan ontdekken is: heartfullness en handfullnes. Neem vooral je hart mee, en je handen, want vuile handen maken mag, moet zelfs!

4   Letting go. Geef de kans aan een idee om te mogen groeien en rijpen, zet er niet teveel druk op, wees onthecht van het resultaat, want anders schuift je ego er veel te veel tussen. Dan ontstaat er ruimte voor essentie. Wat willen we nog meer?

5   Source. Al die doe-kracht, om te moe van te worden. Vooral in het begin – als een idee nog maar een ideetje is – gaat het om de ZIJNskwaliteit, bijvoorbeeld het ontdekken van de klankkleur van een idee. Dat is meer KUNST dan een kunstje. Leer je te openen voor de verwondering van het ‘in verwachting zijn’ van een idee. Open je voor de vraag: wat wil hier nu werkelijk gebeuren en hoe mag ik daar vorm aan geven?

6   Clinging to the past. Al die oude stemmetjes: ‘doe niet zo hoogdravend’, of: ‘je kunt het toch niet’. Ga de pijn voorbij en raak aan je plezier. Maak de stap!

7   Courage. Kruip uit je ei en GO! Misschien ook wel CO: samen met anderen, want dat is vaak leuker en dat zet ook meer zoden aan de dijk. Haal alles uit de kast aan ondernemerskwaliteiten, doorzetting etc. om je idee tot wasdom te laten komen. YES!

Een cocreatie uit de opleiding in 2015, gemaakt tijdens de ‘extended’ in Kijkduin:

cocreatie feb 2015

Na deze reis heb je een mooie toolbox vol met gereedschappen om bewust cocreator te zijn danwel facilitator te worden van cocreatieprocessen met anderen. Je kunt hierna ook een aanvullende Master volgen; maatwerk!

De opleiding staat onder verantwoordelijkheid van COCRATOS, Int. Institute for Inclusive Science. Zie www.cocratos.nl resp. www.inclusivescience.org.

De opleiding is ontwikkeld en wordt gegeven door Dr. Anne Stijkel van Compassie in Cocreatie.  Voor nadere informatie over de volgende reis in 2018, en/of de gratis kennismakingsavond op 13 juni resp. 21 november 2017: mail naar anne.stijkel@inclusivescience.org.

In april 2016 hebben we vrijstelling van BTW voor de Opleiding gekregen: we zijn nu opgenomen in het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs). Ook is in april 2016 de opleiding geaccrediteerd bij KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen). Daartoe hebben wij ALGEMENE VOORWAARDEN ontwikkeld (met daarin o.a. opgenomen een klachtenprotocol en een annuleringsregeling) en een contract met student.

35A7965A-B0EC-4569-9E27-4F0694EAE838

 

Master Cocreation@Work

Na de gezamenlijke opleiding Cocreation@Work is het mogelijk om aansluitend een unieke Master te volgen aan de hand van een heel concreet project (een pilot, bv de SLOOPcoop, of het faciliteren van een cocreatietraject in je organisatie). Daarmee komt het programma dichter aan te liggen tegen de oorspronkelijke postdoc opleiding, en verdien je ook het Certificaat tot Meester in Cocreatie. Het is dan ook de bedoeling dat je een Thesis schrijft en een goede balans weet te vinden tussen vernieuwende theorie en vernieuwende praktijk. De Master valt onder de verantwoordelijkheid van COCRATOS. Zie MASTER COCREATION@Work.

Proeverij: 9 lemniscaat sessies in 2018

Is een opleiding een brug te ver? Dan is proeven aan de ‘sfeer’ en de potentie van leiderschap, inclusiviteit en cocreatie wellicht een goeie. Op dinsdag avonden op of rond nieuwe maan. Wel graag van tevoren opgeven. Klik hier voor meer info en opgave.

Maatwerk TRANSMUTATIEcoaching

Sommige mensen doorlopen  liever een individuele variant dan een opleiding in een groep. Dat kan. Na een intake volgt een inidividueel stappenplan, met meer of minder nadruk op theorie. De coachings worden gegeven bij Anne Stijkel, onder verantwoordelijkheid van haar bedrijf. Zie hier de tarieven.

QUOTES VAN OUD-LEERLINGEN

Cocreation@Work
(2015, post-BHO)

Mabelle: “Cocreation@work bleek voor mij een ontdekkingstocht van privé issues naar zakelijke afwegingen. Met als uitkomst de wil om mijn levens- en werkhouding echt te vernieuwen. Waarbij Anne als kritisch en compassievolle coach aan de zijlijn mij heeft aangemoedigd”
Philip: “De training is voor mij essentieel geweest om los te komen van oude ‘zekerheden’ in mijn werk. Ook heb ik door de deskundige èn persoonlijke begeleiding nieuwe stappen durven zetten in relaties in het algemeen en werk in het bijzonder”

Postdoc Cocreation and Cocreation Sciences (2004)

Thierry: “Voor mij kwam de opleiding als pure synchroniciteit, ik wist dan ook op het moment dat ik het ontdekte meteen: ‘dit ga ik doen’. Het heeft voor mij de deur geopend naar het vormgeven van mijn roeping en een nieuwe levensfase”
Saskia: “Deze opleiding heeft me veel gebracht op alle niveaus, en niet alleen kennis, maar ook persoonlijke ontwikkeling”
Gerwin: “In de aanloop naar de opleiding heb ik doodsangsten uitgestaan, maar ik heb er toch voor gekozen. Het is een keuze voor leven gebleken”