SLIM SAMENredzaam: Buurten met Buren 4.0 met “de HomeBiogas + BoosterKit”!

Het jongste EN kleinste, maar o zo SLIMme lootje aan de stam van Gaasperdams GroenGas is de HomeBiogas 2 + Boosterkit, in het najaar van 2023  aangeschaft door Cocratos en eind maart 2024 geplaatst.

En mocht je er niet uitkomen met de kalender: mail dan naar anne.stijkel@inclusivescience.org wanneer en met wie je wil komen, dan kijk ik of er die dag nog plek is.

De achtergrond van “SamenSLIMcirculair”:

Het plan “SamenSLIMcirculair” is gelanceerd op 9 september 2023 op het OOGSTfeest met de leden van de Hoftuin van “de Laagbouw” (Maldenhof, Mijehof, Mijndenhof). De reacties waren uitgesproken enthousiast.

Cocratos wil nog steeds gaan voor de grote poepvergister (om onze huizen te verwarmen), Cocratos heeft al eerder ‘afgeschaald’ naar een minivergister bij de Groene Hub (om de lokale economie aldaar te versterken; inmiddels wordt die verplaatst naar het Marineterrein; lees er meer over bij gaasperdamsgroengas), maar ondertussen gaat Cocratos met deze aanschaf nu zelfs nog een stapje kleiner EN simpeler ‘afschalen’, zodat werkelijk iedereen (het begrip BUUR zien wij ruim….) al kokend en etend kan komen ervaren en genieten van “Afval is grondstof!” Met een mooi woord heet dat “het juistschaligheidprincipe toepassen”: waar past welk apparaat het beste voor welke ‘bedoeling’? Wat een mooi proces…

Empowerend, spelenderwijs – zelforganiserend – upcyclen, Besmettelijke BUURTkracht! Hoe leuk is dat? Lees zelf… laat je inspireren en kom proeven. Voor ‘de mooiere gesprekken rond het VUUR’. Weet je welkom, en meld je aan voor 1 van de data. Let op: vol is vol!

Gezien de laagdrempeligheid leent dit project zich er uitstekend voor om veelvuldig gekopieerd te worden, elders in de stad of daarbuiten: scholen, kinderboerderijen, buurtrestaurants….. Cocratos ondersteunt daar  – indien gewenst – graag bij. En dan natuurlijk ook samen leren. Laat maar weten! Wil jij in dit project ook ‘host’/kok worden tegen een leuke vergoeding? Klik hier. Wij hebben het projectvoorstel op 1 feb 2024  ingediend in het kader van Amsterdam 750 jaar. Klik hier voor Ons plan met Amsterdam 750 jaar. Maar hoe dan ook (toekenning of niet): onze microfeestjes gaan door!

Of klik hieronder door naar de eerstvolgende data: